Information Lundaloppet

English

Anmälan

Klart du ska vara med på festen!

Lundaloppet 5 och 10 km
Startavgift till Lundaloppet.
Pris: 470 kr.
Åldersgräns: 15 år (13 år tillsammans med förälder)
Anmäl »

lilla Lundaloppet
Startavgift till lilla Lundaloppet.
Pris: 125 kr.
Anmäl »

På tävlingsdagen kan du även registrera dig i IFK-hallen på Centrala Idrottsplatsen. Betalning sker med kort eller Swish.

Flertalet företag håller sina anmälningsformulär öppna för sina anställda fram till en timme före start, dock utan möjlighet till personligt text på nummerlapp och beställning av t-shirt.
Företagsanmälan »

Laganmälan

Bilda kostnadsfritt ett lag (5 personer) och var med i utlottningen av fina lagpriser. Laganmälan görs efter att alla medlemmar gjort en individuell anmälan. Lagmedlemmar behöver inte springa samma distans. Möjlig fram till och med torsdag 4 maj.
Laganmälan »

Nummerlapp

Nummerlappen ska bäras synlig på bröstet av alla som deltar i Lundaloppet

Nummerlapps- och tröjutdelning
Sker inne på Centrala Idrottsplatsen följande datum och tider:

4 maj: 16:00-19:00
5 maj: 16:00-19:00
6 maj: Från 10:00

– – – – –

Du behöver ditt startnummer för att hämta ut nummerlapp och eventuell förbeställd jubileumströja. Har du anmält inom ordinarie anmälningstid ser du ditt startnummer i vår startlista.

Banor

Likt tidigare år så erbjuder vi dig två härliga banor där du upplever olika delar av Lund. Du väljer mellan 5 eller 10 kilometer och underlaget varierar mellan asfalt och grus.

Se våra banor: 5 km | 10 km
lilla Lundaloppet

Resultat

Så fort du passerar mållinjen registreras din sluttid och publiceras på vår resultatsida.

Den tid som blir din sluttid är nettotiden, den tid som förlöpt från att du sprang över startlinjen till dess att du korsar mållinjen. Tiden som visas på målportalen är den officiella bruttotiden, tiden som gått sedan startskottet, och kan således vara lite missvisande för just dig.

Starttider och uppvärmning

lilla Lundaloppet
10:30–12:30
Start varje jämn kvart, uppvärmning strax innan.

10 KM
Uppvärmning: 12:50–13:10
Start: 13:30 (Svanevägen)

5 KM
Uppvärmning: 13:45-14:00
Start: 14:30 (Svanevägen)

Farthållare

Ta rygg på en av våra farthållare. De springer med en ballong och t-shirt i samma färg. Vilken färg har sluttiden du siktar på?

10 km
40 min – Rosa ballong
45 min – Grön ballong
50 min – Gul ballong
55 min – Blå ballong
60 min – Röd ballong

5 km
20 min – Rosa ballong
25 min – Grön ballong
30 min – Gul ballong

Årets t-shirt

Lundaloppets t-shirt i funktionsmaterial är en populär artikel och som de senaste åren haft ett motiv med tydlig lundakoppling.

Från och med i år vill vi hylla personer som satt Lund på kartan och som varit betydelsefulla inom det område de verkat. Årets Lundaprofiler är Hedda Andersson och Linus Thörnblad. Läs mer »

T-shirten beställs i samband med din anmälan och kostar 200 kr.

Storleksguide Dam | Herr

Medalj

Lundaloppets medalj har olika färg på bandet för varje år. Alla deltagare får medalj vid målgången för 5km, 10km och lilla Lundaloppet!

Hitta hit

Med tåg
Centrala Idrottsplatsen ligger bara 250 m väster om Lund C.

Med buss
Direkt utanför idrottsplatsen stannar stadsbuss 2 och regionalbussarna 139, 155, 165 och 166.

Eller sök på Skånetrafiken

Picknickkorg

Beställning möjlig fram till och med 23 april. 

Om du eller ditt lag har beställt en picknickkorg från ICA Malmborgs, måste en voucher hämtas ut i samband med nummerlappsutdelningen. Voucherutdelningen håller öppet fram till 14:30 på tävlingsdagen. När du kommit i mål byter du din voucher mot din picknickkorg nere på gräsplanen i målkurvan. Håll utkik efter Malmborgs bilar och strandflaggor.

Se karta över idrottsplatsen »

Sjukvård

Under tävlingsdagen kommer professionell sjukvård, läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster att finnas på plats inne på Centrala Idrottsplatsen.

Ett sjukvårdsrum kommer att finnas under den stora läktaren och stora tydliga skyltar kommer att visa dig vägen. I sjukvårdsrummet finns hjärtstartare.

Omklädnad och förvaring

Omklädningsrum med dusch finns på idrottsplatsen. Se vår karta för placering. Skyltar finns utsatta på dörrarna.

Du kan förvara dina kläder i IFK-hallen under loppet. Du får en påse, skriver ditt startnummer med en markeringspenna och lägger påsen på anvisad plats. Vi har dock ingen bevakning.

Se karta över idrottsplatsen »

Utlottningspriser

Du är en vinnare bara du kommer i mål. Men är du en dubbel eller kanske t.o.m. en trippelvinnare? För dig som deltagare har vi utlottningspriser både på individ- och lagnivå. Eventuell vinst hämtas ut i vår Shop inne på innerplan under tävlingsdagen. Hade du ingen möjlighet att hämta ut? Kontakta oss genom info@lundaloppet.se.

Utlottningspriser

Individuella
Alla med något av följande slutnummer:
13  |  27  |  68

Lagpriser
Se vinnare och vinst »

Parkering

Det finns parkeringsmöjligheter i närheten av idrottsplatsen men det är mycket folk i omlopp – var ute i god tid.

Förslag:
ST1/Fasanvägen
Polhemsskolan
Jutahusen
Trastvägen
Polishuset

Se lkpab.se/ för ytterligare parkeringplatser.

Trafik

När loppen går (13:30-16:00) är det begränsad framkomlighet i stora delar av Lund. Svanevägen och delar av Trollebergsvägen påverkas mer, se nedan.
Trafikfunktionärer finns ute på banan för att hjälpa dig.

SVANEVÄGEN
Hela vägen stängs av 12:00-16:00.

TROLLEBERGSVÄGEN

Vägen stängs av mellan Byggmästaregatan och Idrottsgatan, 12:00-16:00.
Omledning sker via Fjelievägen/Fasanvägen.

Sort tack för din förståelse och ditt samarbete.

Tidtagning

Alla måste ha ett elektroniskt chip i form av en vit remsa som sitter fäst på baksidan av nummerlappen. Kolla att du har ett och att det sitter fast! Chippet registrerar både när man springer över startlinjen och över mållinjen och därför kan den individuella löptiden beräknas. Målgången videofilmas dessutom som en säkerhetsåtgärd.

Att tänka på
Du behöver inte trängas i starten eftersom din egen tid inte börjar räknas förrän du passerar startlinjen. Den stora klockan ovanför målet mäter tiden efter startskottet, och din egen tid kan därför vara bättre.

Officiell tid och nettotid
Man kan ta tid på två sätt. Antingen börjar man när startskottet går, eller när den enskilde löparen springer över startlinjen. Det första ger den officiella tiden, det senare den enskilde löparens nettotid. Om det är lång kö i starten kan det skilja en hel del. Det är den officiella tiden som gäller i elitsammanhang, men för en motionär är nettotiden ett bättre mått på prestationen. I Lundaloppet publicerar vi officiella tider för de 30 bästa i varje klass så snart som möjligt, men live-resultaten som läggs ut på nätet direkt är nettotider.

Instagram
Meny