Lundalöparna – en löpargrupp med Lundaloppet i sikte!

Vad är Lundalöparna?

Lundalöparna är en ny löpargrupp i Lund där fokus ligger på att förbereda deltagarna inför årets Lundalopp. Gruppen genomför ett pass i veckan, oftast på tisdagar och passet är ett högkvalitetspass där platsen och utformningen varierar. Lundalöparna arrangeras av IFK Lund/Lundaloppet och omfattar 10 veckor med start i slutet av februari.

Till vilka vänder vi oss?

Lundalöparna vänder sig till inte till de snabbaste löparna, dessa har redan koll på hur träningen skall läggas upp och tillhör ofta redan ett löpargäng eller en löpargrupp. Vi vänder oss inte heller till de allra långsammaste, de som kanske t o m kan tänka sig att promenera Lundaloppet. Vår målgrupp är det ”mellansegmentet” som vill springa Lundaloppet men också vill känna sig väl förberedda då de står på startlinjen. Troligast att de siktar på en sluttid på mellan 45 och 65 minuter på 10 km. Du behöver inte vara anmäld till Lundaloppet för att delta i Lundalöparna. Du kanske springer 2-3 ggr/vecka, s k distanspass i din vanliga standardfart men du vill gärna få in lite mer kvalitet i din träning.

När sker detta:

Lundalöparna genomför sina pass tisdagar kl. 18.30. Vårens serie omfattar 10 tillfällen och startar tisdagen den 27/2. De ytterligare träningstillfällena är 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 2/4, 9/4, 16/4, 23/4 samt 30/4. Vid det sista tillfället, 30/4 så kommer passet förläggas på eftermiddagen runt 15-tiden då många har andra planer under valborg. Passen kommer vara mellan 45 och 60 minuter långa.

Var springer vi?

Passen utgår alltid från Centrala IP, vi avslutar även på samma plats. Oftast används Stadsparken som plats för själva intervalldelarna, ibland springer vi på bana. I vissa fall kan andra delar av centrala Lund användas.

Hur är passen upplagda?

Passen är alltid ett högkvalitativt pass i någon form, detta då det oftast är denna typ av pass som är svårast att genomföra på egen hand. Det kan röra sig om intervaller i någon form men vi kan även exempelvis gå igenom hur du ska tänka när du springer lite längre. Samtliga pass är uppbyggda på liknande sätt med en inledande uppvärmning, löpskolning, själva passet samt nedvarvning. Passen kommer vara upplagda så att det ska funka för såväl de lite snabbare som för de som inte springer lika snabbt.

Vem ansvarar för passen?

Huvudcoach under passen är Karin Björk från IFK Lund. Karin har fleråriga meriter som löpcoach bl a på Friskis & Svettis. Ytterligare instruktörer kan tillkomma.

Vad kostar det?

Priset för att delta är 800 kronor, studenter betalar 500 kronor.

Hur anmäler jag mig?

Du adderar löpargruppen som ett tillägg när du bokar din anmälan. Om du redan är anmäld så kan du göra en tilläggsanmälan HÄR!

Skynda dig, antal platser kommer vara begränsat!