[av_heading tag=’h2′ padding=’10’ heading=’Om Lundaloppet’ color=” style=’blockquote modern-quote’ custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading] [av_three_fourth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Lundaloppet är en härlig motionsfest genom de centrala delarna av medeltidsstaden Lund. Du väljer mellan 10-kilometersslingan som visar dig många delar av Lund som du aldrig sett förut och den kortare 5-kilometersslingar där du kan välja mellan löpklass och gå/lunka/löp-klass utan tidtagning. Och för alla barn finns Lilla Lundaloppet, ett alldeles eget Lundalopp på ca 850 meter som annars är precis som på riktigt med nummerlapp, egen tröja, startskott och eltidtagning med chip.

Loppet har en lång historia. Det arrangerades första gången 1982 i samband med Lundakarnevalen och fick då namnet Karnevalsloppet. Eftersom Lundakarnevalen bara arrangeras vart fjärde år fick loppet fortsättningsvis heta Lunkloppet. 1988 var det åter namnbyte och då till Tösamilen/Pågamilen och från 1997 har det haft sitt nuvarande namn. År 2016 var deltagarantalet 6702 anmälda!

Numera är Lundaloppet en stor folkfest, och allra roligast blir det om man gör sällskap med sina kompisar eller arbetskamrater. Om man bildar femmannalag kan man vinna särskilda lagpriser, och då passar det också bra att beställa en av våra picknickkorgar att njuta av på gräsmattan efter loppet.

Vid målgång får du en välförtjänt medalj runt din hals och vatten och frukt. Du njuter sedan av solskenet medan du väntar på utlottningen av de fina priserna för enskilda och lag.

Se Lundaloppet som en härlig chans att utmana dina vänner eller arbetskamrater, bilda ett lag och spring tillsammans, inspirera och tagga varandra. Löparfesten blir roligare och ni får även chans till fina lagpriser. Årets datum är den 13 maj och sista ordinarie anmälningsdag är 26 april. Man kan dock efteranmäla sig på nätet fram till och med 11 maj, men då till ett högre pris och utan möjlighet att beställa tröja eller egen text på nummerlappen.

Förra året sprang, lunkade eller gick 6702 personer genom vår vackra stad till ljudet av våra orkestrar och framhejande av en entusiastisk publik. I år förväntar vi oss ett ännu större deltagande!

Var med och gör årets upplaga till en fantastiskt löparfest. Anmäl dig till Lundaloppet redan idag genom att klicka här »
[/av_textblock] [/av_three_fourth]

Meny