Familjen Faager

Leo Faager

Jag heter Leo Faager och är snart nio år gammal. Jag har varit med och sprungit Lundaloppet de senaste fyra åren. Ett av åren sprang jag 6 gånger. Det roligaste med loppet är att det är så många som är med så att det finns många att springa förbi. Jag testade allt på området. Det var väldigt roligt!

Hugo Faager

Jag är 6 år och jag heter Hugo. De tre senaste åren har jag sprungit Lundaloppet. Det roligaste var att jag tror att jag kom blad de tio första barnen. Jag testade många aktiviteter. Hoppborgen var roligast.

Annika Faager

Mitt namn är Annika Faager. 2019 var året då jag debuterade som löpare i Lundaloppets 5 km.  Dessförinnan har jag deltagit en gång, under min gymnasietid, på 10 km. Anledningen till mitt långa uppehåll beror delvis på att jag helt enkelt inte tävlade under större delen av perioden och att jag bodde på annan ort. När jag väl hade hittat tillbaka hem till Skåne och passionerat börjat  löpträna med klubb för drygt fyra år sedan så konkurrerade en tävling i Skånes Grand Prix Långlopp-serie med Lundaloppet. 2019 fanns tack och lov ingen krock i tävlingskalendern vilket gjorde det möjligt att äntligen delta. Lundaloppet är ju en folkfest där mina barn och många av mina vänner deltar så självklart har jag varit sugen på att delta sedan jag satte igång med tävlandet igen. Löpning tränar och tävlar jag under samtliga säsonger – utomhus och inomhus på bana samt utomhus terräng- och stadslopp. Det finns nog ingen tävlingsuppladdning som är den andra lik – jag gör det som funkar just där och då. Det jag alltid har med mig är att ha roligt och när startskottet har smällt så tror jag på min kapacitet och fokuserar framåt.

Träningsmässigt alternerar jag löpningen med Soma move, en holistisk träningsform, simning samt cirkelträning. Löpningen är en stor del av min identitet. Jag har så länge jag kan minnas använt löpning som ett sätt att ta mig fram, utforska nya ställen, träffa fantastiska människor, utmana mig själv och att ha otroligt roligt – en lättillgänglig livsstil.

Till vardags är min profession rådgivare på ett forskningsinstitut inom utbildning. Min fritid spenderar jag mestadels med de som betyder allra mest för mig – min familj – mina två barn Leo och Hugo, vår Labradoodle Abbe och min man Karl-Johan. Har jag inte själv en tävling så är det barnens aktiviteter såsom hockey, friidrott och fotboll som står i fokus efter jobb och på helger. Guldkant i vardagen är att komma ut i naturen med vår Labradoodle.

Läs om våra andra löpare!

Meny