Elisabeth Palm Castorina

Jag heter Elisabeth Palm Castorina men kallas för Lissi. Jag arbetar på Gymnasieskolan Vipan där jag undervisar i svenska, engelska och ibland italienska. Mina elever ska bli rörmokare, eller vvs-montörer, och de är killar allihopa.

På min fritid spelar jag innebandy med mina lärarkollegor varje fredag, och på söndagarna spelar jag basket med ett gäng stridbara kvinnor. Någon gång i veckan är jag ute och springer och så promenerar jag till jobbet varje dag.

Andra favoritsysselsättningar är att gå på bio och läsa böcker!

För mig är det väldigt viktigt att röra på mig för att må bra både till kropp och själ. Samtidigt måste jag ha ett mål med min träning, något att kämpa mot, och det har blivit det årliga Lundaloppet. Det är numera det enda lopp jag springer under året och jag har sprungit det så länge jag kan minnas.

Min träning inför loppet påbörjas lite försiktigt i november med löpning en gång i veckan, för att sen efter jul öka till tre gånger i veckan fram till loppet i maj.

Det jag gillar med loppet är att alla deltar, unga och gamla, män och kvinnor, barn och ungdomar, i en salig blandning. Det är lite folkfest över det hela. Jag gillar också att loppet är välorganiserat, att vi springer i stadsmiljö och att det är gott om folk som tittar och hejar på oss löpare. Jag är alltid lika förväntansfull i starten, och alltid lika nöjd vid målgången, oavsett resultat!

De senaste 20 åren har jag fått med mig ett stort antal kollegor från skolan och vi jobbar för att få med oss elever också!

Vårt slagord?

Veni Vidi Vipan!

Möt våra andra löpare!

Meny