Spring för din egen hälsa och för en bättre värld – köp en IM-startplats

I år är IM för första gången någonsin samarbetspartner med Lundaloppet. 400 platser är ”välgörenhetsplatser” till förmån för IM.  Och vi hoppas att alla dessa platser skall fyllas av taggade löpare som vill springa för en mer rättvis värld! Välgörenhetsplatserna kostar startavgift plus 300 kr och hela överskottet går till IM:s arbete.

I startavgiften ingår en snygg IM-tröja att springa i – specialdesignad för årets Lundalopp.

Onlineköp ej längre möjligt. Startplats kan uppgraderas på tävlingsdag.

IM startade i Lund 1938 av en ung modig kvinna vid namn Britta Holmström och vi har fortfarande vårt huvudkontor i Lund. IM bekämpar fattigdom och utanförskap globalt genom långsiktigt utvecklingssamarbete och vi är aktiva i 14 länder inklusive Sverige. Här är några exempel på IM:s arbete runt om i världen:

Ukraina
IM har i flera år arbetat för demokrati och mänskliga rättigheter i Ukraina. Sedan kriget började har vårt arbete inriktat sig på akutinsatser som skydd, mat och sovplatser för människor på flykt.

Barnäktenskap
Extrem fattigdom är den främsta anledningen till att föräldrar gifter bort sina unga döttrar. De har inte råd att försörja sina barn. Föräldrarna ser det som den enda möjligheten. Då har de en mun mindre att mätta. IM arbetar mot barnäktenskap genom utbildning, kunskapsbyggande, fattigdomsbekämpning och påverkansarbete.

Kvinnors rättigheter
Tillsammans med gräsrotsorganisationer och lokala partners arbetar vi för att kvinnor och ungdomar, ska kunna ta sig ur fattigdom. Det gör vi bland annat genom att organisera sparlånegrupper, utbilda kvinnor om sina rättigheter, arbeta för hållbara jordbruk och stötta fair trade-producenter. En viktig del i arbetet är att bygga upp kunskap så att arbetet kan leva vidare.

Läs mer om IM och deras arbete på imsweden.org

Meny